Opleidingen

Wij denken graag mee

Bij Vereniging ION vind je een ruim aanbod van opleidingen en cursussen op het gebied van oppervlaktebehandeling. Onze opleidingen zijn ontworpen om van positieve invloed te zijn op de (bij)scholing van personeel en bij te dragen aan de kwaliteit van de bedrijven in onze branche. 

Wij werken volgens het systeem van competentiegericht onderwijs. Onze opleidingen zijn informatief en toegespitst op de praktijk. Wij bieden onze opleidingen veelal aan op 3 verschillende niveaus: VMBO, MBO en MBO+. Onze opleidingen kunnen klassikaal en bedrijfsintern worden afgenomen. Een aantal van onze opleidingen kunnen ook schriftelijk (via thuisstudie) of middels e-learning gevolgd worden. Wij staan er altijd voor open om, samen met onze klanten, een (samengestelde) opleiding op maat te maken. Hieronder een korte toelichting bij onze verschillende opleidingsmogelijkheden: 

  • KLASSIKALE OPLEIDINGEN (individuele inschrijving)

Al onze opleidingen worden klassikaal gegeven op verschillende locaties binnen Nederland. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen wordt besloten of de opleiding doorgaat en op welke locatie de opleiding gegeven zal worden. Een klassikale opleiding start (meestal) vanaf 6 personen. Na het ontvangen van de aanmelding ontvang je van het secretariaat een bevestiging van jouw inschrijving(en) en wordt de deelnemer (vrijblijvend) op onze wachtlijst geplaatst totdat wij de opleiding kunnen opstarten. Bekijk de meest recente versie van onze opleidingskalender hier.

Aanmelden kan via ons digitale aanmeldingsformulier.

  • BEDRIJFSINTERNE OPLEIDINGEN

Onze bedrijfsinterne opleidingen worden intern bij een bedrijf gegeven. Dit kan een van onze standaard opleidingen zijn, een combinatie van verschillende opleidingen of een geheel op maat gemaakte en bedrijfsgerichte opleiding. Bij deze opties wordt de lesstof zoveel mogelijk afgestemd op de wensen en het bedrijfsspecifieke proces van het bedrijf. Op deze manier wordt er voorzien in de opleidingsbehoefte van het bedrijf. Bij het ontwikkelen van een bedrijfsinterne opleiding vinden wij het belangrijk om goede afspraken te maken en tijdens de gehele opleiding contact te houden met het bedrijf. Een bedrijfsinterne opleiding kan opgestart worden met één deelnemer. Echter: hoe meer deelnemers, hoe goedkoper het (per persoon) wordt voor uw bedrijf. Mocht u interesse hebben in een bedrijfsinterne opleiding, dan maken wij graag een offerte voor u op. Voor meer informatie is ons secretariaat bereikbaar via telefoonnummer: 030 - 630 03 90 of opleidingen@vereniging-ion.nl.

  • SCHRIFTELIJKE OPLEIDINGEN (thuisstudie)

Een aantal van onze opleidingen kan schriftelijk afgenomen worden. De uitzondering hierin zijn onze opleidingen met praktijklessen. Bij onze schriftelijke cursussen kan de deelnemer de startdatum en het studietempo zelf bepalen. De deelnemer kan met vragen terecht bij onze Technische Helpdesk. Onze schriftelijke cursussen kunnen worden afgesloten met een examen.
Op dit moment bieden wij de volgende schriftelijke opleidingen aan: Galvaniseren deel 2, Afvalwaterbehandeling en zuiveringstechnieken, Anodiseren niveau 1, Inspectie Staalconservering, Chemisch voorbehandelen niveau 1, Industriële Oppervlaktetechnieken en Poedercoaten niveau 3.

Aanmelden kan via ons digitale aanmeldingsformulier, geef bij opmerkingen 'schriftelijk' aan.

  • E-LEARNING (digitale leeromgeving)

Bij het volgen van een opleiding via onze digitale leeromgeving wordt ervan uitgegaan dat een deelnemer de theorie online doorloopt. Hierbij houdt een docent de voortgang van onze deelnemers in de gaten en is hij of zij er om vragen te beantwoorden. Ook gaat de deelnemer (indien van toepassing), onder leiding van een docent in één of meer praktijklessen aan de slag om het geleerde verder uit te werken. De opleidingen worden afgesloten met een examen, waarin zowel theorie als praktijk getoetst kunnen worden. Met deze nieuwe vorm van leren bieden wij een modern en up-to-date cursusaanbod verhogen wij de effectiviteit en efficiëntie van de cursus.
Op dit moment bieden wij de volgende opleidingen aan via e-learning: Galvaniseren deel 1, Anodiseren niveau 2, Poedercoaten niveau 1 en Poedercoaten niveau 2.

Aanmelden kan via ons digitale aanmeldingsformulier, geef bij opmerkingen 'e-learning' aan.

 


GERELATEERDE OPLEIDINGEN

Omdat naast de specifieke vakgebieden ook andere aspecten van belang zijn voor uw bedrijf heeft Vereniging ION voor u afspraken gemaakt met het Mikrocentrum en de Stichting Nederlandse Kleuren Instituut (SNKI). Als Vereniging ION lid ontvangt u korting op de cursussen en opleidingen van deze gerenommeerde organisaties.

 


EXAMENS

Door de invoering van het competentiegericht onderwijs is het niet meer vanzelfsprekend om examen te doen. Alleen het behalen van een examen leidt tot een diploma. De examens worden aan het einde van de opleiding afgenomen.

Met ingang van 2015 heeft Vereniging ION ervoor gekozen de examinering uit te besteden aan een onafhankelijk examenbureau. Door onafhankelijke examinering wordt er op een objectieve en integere wijze beoordeeld of de deelnemer de voor een vakgebied de vereiste kennis, vaardigheden en competenties beheerst. Dit is de borging voor objectiviteit, kwaliteit en veiligheid en bepaald de echte waarde van het diploma of certificaat.

 


ISO 9001:2015

Vereniging ION is volgens ISO 9001:2015 gecertificeerd voor onze opleidingen. Hiermee zullen de processen, die te maken hebben met opleidingen, telkens verder geoptimaliseerd worden om de klanttevredenheid te behouden. Tevens zal het ervoor zorgen dat er efficiënt gewerkt zal worden, waardoor eventuele kostenbesparingen behaald kunnen worden.

 


Opleidingsprijzen

Onze opleidingsprijzen zijn inclusief:

  • Materiaal zoals boeken en proefstukken;
  • Correctiewerkzaamheden;
  • Extra publicaties.

Onze opleidingsprijzen zijn exclusief BTW. Voor al onze opleidingen geldt dat de factuur voldaan moet zijn vóór aanvang van de betreffende opleiding.

 


SUBSIDIEMOGELIJKHEDEN

Onze opleidingen voldoen aan de voorwaarden om in aanmerking te komen voor subsidie van o.a.:

 


Voor meer informatie is ons secretariaat bereikbaar via telefoonnummer: 030 - 630 03 90 of opleidingen@vereniging-ion.nl.