Fontys Engineers Meet & Match

19-04-2022
09:00
- 16:00

Fontys Engineers Meet & Match is het jaarlijks event waarbij technische bedrijven en studenten met elkaar verbonden worden.En deze keer komen we weer fysiek bij elkaar in het Evoluon op dinsdag 19 april 2022!

Ben jij als bedrijf op zoek naar stagiairs of afstudeerders? Op zoek naar samenwerking met een technische opleiding van Fontys? Wil je op één dag in beeld komen bij 2000 toekomstige engineers? En wil je speeddaten met 8 tot 15 studenten van jouw keuze? Of jouw bedrijf presenteren op de bedrijvenmarkt aan meer dan 2000 studenten, mbo en hbo? Uniek in deze editie is de samenwerking die wij zoeken tussen het mbo en het hbo.

Doel
Het doel van het event is om bedrijven in gesprek te brengen met toekomstige engineers voor het invullen van een stage- of afstudeerplaats. Bedrijven en studenten gaan met elkaar in gesprek tijdens een fysiek event. De opzet bevat drie elementen:

1. Speeddates
Tijdens een speeddate van 20 minuten gaan een 2e-, 3e- of 4e-jaars hbo student en een bedrijf samen het gesprek aan. Voorafgaand aan het event vullen zowel de bedrijven als de studenten hun eigen profiel in. Bedrijven geven aan met welk type student ze in gesprek willen. Bijvoorbeeld met 2e-jaars automotive en/of werktuigbouwkunde studenten. De studenten geven aan met welke bedrijven ze graag in gesprek willen komen. Op deze manier worden bedrijven en studenten aan elkaar gematcht. Je hebt als bedrijf maximaal 15 speeddategesprekken per speeddatetafel met studenten die passen bij jouw opgegeven voorkeur. De speeddates worden vooraf ingepland waardoor iedereen een persoonlijk dagprogramma heeft. Je kunt hiervoor alvast dinsdag 19 april 2022 in jouw agenda reserveren.

2. Bedrijfspresentatie
Het event biedt ook de mogelijkheid om een fysieke presentatie van maximaal 20 minuten te geven aan een groep studenten die zelf kiezen om bij de presentatie aanwezig te zijn. Voor dit onderdeel kunnen ook studenten van de studierichtingen zoals Technische Bedrijfskunde, Technische Natuurkunde, Applied Science en mbo-studenten aansluiten.

3. Bedrijvenmarkt
Voor alle studenten is de bedrijvenmarkt. Hier kun je jouw bedrijf presenteren aan meer dan 2000 studenten. Evenals bij de bedrijfspresentaties kunnen ook hier de studenten aansluiten van de studierichtingen zoals Technische Bedrijfskunde, Technische Natuurkunde, Applied Science en mbo-studenten.

Foto is genomen tijdens de Meet&Match in 2019 in het Evoluon 
Foto is genomen tijdens de Meet&Match in 2019 in het Evoluon

Voor wie
Het event is bedoeld voor alle bedrijven die in contact willen komen met technische studenten van Fontys die op zoek zijn naar een (afstudeer)stage. Studenten van leerjaren twee, drie en vier van de volgende opleidingen nemen deel aan de speeddates en delen hun cv's:

  • Automotive
  • Elektrotechniek
  • Mechatronica
  • Toegepaste wiskunde
  • Werktuigbouwkunde

Kosten
Aan deelname zijn kosten verbonden, omdat het niet mogelijk is een dergelijk event te organiseren zonder bijdrage vanuit het bedrijfsleven. Exacte kosten zijn nog niet bekend, maar liggen tussen 500,- en 1000,- euro.

Datum
Wanneer: dinsdag 19 april 2022
Tijd: 09.00 - 16.00 uur
Waar: Evoluon, Eindhoven (indien dit realiseerbaar is), anders een andere fysieke locatie in Eindhoven

Aanmelden
Wil je deelnemen aan het event? Meld je dan aan via deze link.

Vooraanmelden kan tot 1 januari 2022. Dit is een vooraanmelding en verplicht nog tot niets. Je krijgt dan in januari 2022 een uitnodiging om je bedrijfsprofiel aan te vullen en voorkeuren kenbaar te maken. Daarna is jouw aanmelding definitief en ontvang je een factuur.

Voor vragen kun je terecht bij Mark Herman van het Fontys Centre of Expertise HTSM – E-mail: m.herman@fontys.nl Telefoon: 06-50737731

Speeddates tijdens de Meet&Match in 2019 in het Evoluon 
Speeddates tijdens de Meet&Match in 2019 in het Evoluon