Organisatie Vereniging ION

Vereniging Industrieel Oppervlaktebehandelend Nederland is dé brancheorganisatie voor professionals die actief zijn of als (toe-)leverancier, geïntegreerd bedrijf of applicateur opereren in de branche industriële oppervlaktebehandeling. Onze leden bestaan voor een groot deel uit MKB-ondernemers en uitvoerende loon- of geïntegreerde bedrijven die in het vakgebied actief zijn. Evenals toeleveranciers en leveranciers. 

De kernwaarde van Vereniging ION

De kernwaarde van Vereniging ION is het bieden van perspectief voor deze specialistische sector. Wij hechten waarde aan innovatief ondernemerschap en verdienvermogen om een duurzame toekomst mogelijk te maken. Wij zijn als zelfstandige vereniging gevestigd in hetzelfde pand als de Koninklijke Metaalunie (werkgeversorganisatie MKB metaal), te Nieuwegein. Daarnaast beschikt onze vereniging over een dependance in de Malietoren, te Den Haag.

Onze leden

De leden van Vereniging ION zijn ondernemers verspreid over Nederland en die veelal metaalproducten voorzien van een bescherming en/of kleur, waardoor cruciale eigenschappen aan een product worden toegevoegd.  Onze leden hebben dan ook een belangrijke positie in de maakindustrie in Nederland. 

De producten worden onder andere gebruikt in weg- en waterbouw, lucht- en ruimtevaart, medische- en communicatieapparatuur, scheepvaart (on- en offshore), gevels en daken, meubels en interieurbouw. Onze leden zorgen ervoor dat zowel onmisbare alledaagse als speciale producten duurzame en efficiënte eigenschappen krijgen, die de eindgebruiker niet alleen wenst, maar ook nodig heeft.

De sectoren

Binnen de Vereniging ION bestaan 3 sectoren waar de verschillende lidbedrijven in worden ingedeeld. Binnen de sectoren worden sectorspecifieke, maar ook technologie specifieke zaken aan de orde gesteld. Hiervoor kunnen doelgroepen worden opgericht om deze specifieke zaken met elkaar te bespreken.

Sector Applicateurs Organische Deklagen

In deze sector scharen wij bedrijven die zich bezighouden met werkzaamheden, zoals poedercoating en natlakken.

Sector Applicateurs Elektrochemische en Metallieke Deklagen

In deze sector gaat het om bedrijven die zich specialiseren in anodiseren, galvaniseren, thermische verzinkerijen en -spuiters.

Toeleveranciers

In deze sector scharen wij bedrijven die zich vooral specialiseren in het leven van producten en goederen, zoals apparatuur, machines en alle benodigdheden aan de oppervlaktebehandelende professionals.

Bestuur Vereniging ION

Het bestuur van Vereniging ION bestaat uit de volgende personen:

E. (Edwin) Lokkerbol - Voorzitter
A.G.M. (Anita) Snoeren - Penningmeester
H. (Heinrich) Guth Heras Bestuurslid vanuit de Sector Applicateurs
Organische Deklagen
S. (Sander) Zeinstra Rotocoat Heerhugowaard Bestuurslid vanuit de Sector Applicateurs
Organische Deklagen
F. (Frank) van Bussel Adruu Bestuurslid vanuit de Sector Applicateurs
Elektrochemische en Metallieke Deklagen
M. (Marjon) Klop Verzinkerij van Aert Bestuurslid vanuit de Sector Applicateurs
Elektrochemische en Metallieke Deklagen
S. (Steffan) Hogenberk Oxyplast Belgium Bestuurslid vanuit de Sector Toeleveranciers
R. (Roland) van Meer AD Chemicals Bestuurslid vanuit de Sector Toeleveranciers

Bureau Vereniging ION

Het bureau van Vereniging ION bestaat uit de volgende personen:

J.W. (Jan Willem) Beun Directeur
R. (Ralph) Bot Technisch adviseur
M. (Milena) Lo Bue Opleidingscoördinator
Y. (Yvette) Henraat Managementassistente
F. (Fatima) Rabbari Medewerker secretariaat