Informatiemiddag 'Persoonlijke Beschermingsmiddelen'

04-04-2019
13:30
- 16:00

Op 4 april organiseert NEN een informatiemiddag over persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM). Op deze middag praat de NEN u graag bij over de ervaringen die tot nu toe zijn opgedaan met de nieuwe Europese wetgeving.

Per 21 april 2018 is PBM verordening 2016/425 van kracht. Deze vervangt de Europese richtlijn PBM 89/686 en Nederlandse wetgeving voor persoonlijke beschermingsmiddelen. De verordening beschrijft de eisen waaraan producten op het gebied van persoonlijke beschermingsmiddelen moeten voldoen om ze op de Europese markt te brengen. Dankzij de wetgeving kunnen PBM's in Europa vrij verhandeld worden en wordt tegelijkertijd een hoog niveau van bescherming voor de gebruiker gegarandeerd.

Inmiddels hebben we bijna een jaar ervaring met de nieuwe wetgeving. De transitieperiode loopt ten einde (20 april 2019) en de oude regelgeving mag niet meer toegepast worden voor PMB's die nieuw op de markt gebracht worden. Er is dus genoeg te bespreken.

Wilt u bijgepraat worden? Wilt u er zeker van zijn dat u alles voor elkaar heeft voor de PBM verordening? U bent van harte welkom op de informatiemiddag.

Voor meer informatie: https://www.nen.nl/Evenementen/Evenementdetailpagina/Persoonlijke-Beschermingsmiddelen-PBM.htm