Voor bedrijven in de metaalbewerking, en dus ook de oppervlaktebehandelende industrie, is het vinden van voldoende geschikt personeel een behoorlijke uitdaging. Toch zijn er kansen om het zoeken én vinden makkelijker te laten verlopen. OOM heeft 6 tips omschreven in 'Aan de slag met OOM'. Hieronder een korte omschrijving.

 1. Hoe ben je aantrekkelijk en zichtbaar voor mensen die een baan zoeken?

  Om nieuwe mensen te trekken, moet je natuurlijk eerst bij ze in beeld komen. Uiteraard presenteer je jouw bedrijf op zijn voordeligst via een mooie website, de sociale media en lokale beurzen en evenementen. Maar ben je er dan?
 2. Hoe kun je zelf nieuwe mensen opleiden?

  Jaarlijk combineren meer dan 130.000 jongeren hun MBO-opleiding met leren in de praktijk. Als je je bedrijf openstelt voor zulke leerlingen, heb je direct toegang tot deze kweekvijver van talent.
 3. Hoe begeleid je een talentvolle leerling naar een eerste jaarcontract?

  Ook bij het leren in de praktijk heb je een docent nodig. In een erkend leerbedrijf neemt een praktijkopleider, met kennis van de opleidingseisen, een leerling onder zijn hoede.
 4. Hoe laat je een stagiair uitgroeien tot een vaste kracht?

  Er kunnen verschillende redenen zijn om in je bedrijf ruimte te maken voor een stagiair. Je biedt de mogelijkheid om het vak te leren en zij werken mee in het bedrijf en brengen nieuwe denkbeelden.
 5. Hoe kan een zij-instromer waardevol worden?

  Mensen met een 'wat grotere afstand tot de arbeidsmarkt' of uit een niet-technische baan, kunnen in jouw bedrijf heel goed uitgroeien tot een waardevolle medewerker.
 6. Hoe benut je een regiomanager van OOM?

  De regiomanagers zijn je steun en toeverlaat bij alle vragen die met scholing en het ontwikkelen van medewerkers te maken hebben.

Meer informatie: https://www.wilhetweten.nu/aan-de-slag-2023-1/

Bron: nieuwsbrief OOM