Op dinsdag 29 juni 2021 hebben wij een themabijeenkomst georganiseerd voor onze leden, met als titel: ‘Slim opleiden met Vereniging ION’. Hierin hebben wij 4 winstgevende tips laten terugkomen. 

Voor veel bedrijven geldt dat opgeleid personeel van belang is, maar hoe zorg je voor een bedrijfscultuur waarin medewerkers graag willen leren? Welke opleidingen brengen je bedrijf verder? Hoe borg je kennis en hoe zorg je dat deze kennis up-to-date is en blijft? In ons programma zijn, met deze vragen in gedachten, de volgende onderwerpen aan bod gekomen:

Inspirerend leidinggeven
Een korte film met Lester Claassens van het bedrijf Schoen B.V.
LINK: www.youtube.com/watch?v=8NxBSif_ep8

Hoe leer ik inspirerend leidinggeven?
Al ben je technisch een goede vakman, maakt dat je nog geen goede manager. Het Summa College helpt de bedrijven binnen onze branche hier graag mee verder, dit doen zij door middel van hun passende Mbo-opleiding ‘Technisch Leidinggevende’. 
Spreker: Fred Hornung (docent Procestechnologie, Summa College)

Hoe breng ik mijn Poedercoaters naar een hoger niveau?
De Mbo-opleiding ‘Procesoperator A, met specialisatie Poedercoaten’ is een methode om de behoefte aan kwaliteitsverhoging bij onze lidbedrijven in te vullen. Het volwaardige Mbo-diploma dat hiermee behaald kan worden zal de arbeidsmobiliteit en het niveau van medewerkers verhogen.
Spreker: Huub van Strien (directeur Litop)

Problemen voorkomen en klanten beter adviseren door training // Korte uitleg over het toepassen van Kahoot!
Vanaf september 2021 bieden we masterclasses aan waarbij drie hoofdonderwerpen aan bod komen: corrosieproblematiek, materiaalkunde en praktijkcasussen.
Sprekers: Arjan de Bruin (Manager Innovatie Vereniging ION) en Ralph Bot (Technisch Adviseur Vereniging ION)

Ter afronding hebben wij onze 4 winstgevende tips bij opleiden samengevat in de volgende punten:
1.    Inspirerend leidinggeven zorgt voor personeel dat wil leren
2.    Meer proceskennis zorgt voor efficiënter werken 
3.    Meer proceskennis zorgt voor minder productiefouten 
4.    Blijven innoveren in bestaande processen

Voor hulp bij het inzetten van onze winstgevende tips helpen wij je graag. Voor ons cursusaanbod verwijzen wij je door naar ons opleidingsoverzichtOok bij het opzetten van (maatwerk)cursussen en passende masterclasses kun je ons bereiken via telefoonnummer: 030 - 630 03 90 of via het volgende e-mailadres: opleidingen@vereniging-ion.nlMocht je jezelf of een collega willen aanmelden voor een van onze cursussen, dan kan dat via ons digitale aanmeldingsformulier.