De Gezondheidsraad heeft op 2 en 3 september 2024 een aantal (concept)adviezen gepubliceerd over de onderstaande stoffen.

 

  • De subcommissie Classificatie reproductietoxische stoffen van de Gezondheidsraad heeft op 2 september 2024 een openbaar conceptadvies gepubliceerd over de stof Molybdeen en geselecteerde anorganische molybdeenverbindingen
    Het conceptadvies is openbaar en geïnteresseerden kunnen tot 2 december 2024 hun commentaar indienen via e-mail (draftOSH@gr.nl) ter attentie van Dr. R.H. Mennen. Het commentaar zal worden verwerkt in de definitieve versie van het advies, dat later openbaar wordt gemaakt via de website van de Gezondheidsraad.

     

  • De subcommissie Classificatie carcinogene stoffen van de Gezondheidsraad heeft op 2 september 2024 een (Engelstalig) openbaar conceptrapport gepubliceerd over de stof Styreen

    Het conceptadvies is openbaar en geïnteresseerden kunnen tot 2 december 2024 hun commentaar indienen via e-mail (draftOSH@gr.nl) ter attentie van Ms. L. Souhhoka. Het commentaar zal worden verwerkt in de definitieve versie van het advies, dat later openbaar wordt gemaakt via de website van de Gezondheidsraad.

     

  • De Commissie Gezondheid en beroepsmatige blootstelling aan stoffen (GBBS) van de Gezondheidsraad heeft op 03 september 2024 een (Engelstalig) advies gepubliceerd voor de stof Koolmonoxide

     

Alle rapporten zijn te downloaden rechts van deze pagina of via de websites van de Gezondheidsraad (www.gr.nl) of de Sociaal-Economische Raad (SER) (www.ser.nl). Arbodiensten zijn geïnformeerd om hun aangesloten bedrijven te adviseren over de inhoud. 

 

Deze stap vormt een belangrijk onderdeel in de voortdurende inspanningen om veilige werkomstandigheden te waarborgen en de gezondheid van werknemers te beschermen tegen mogelijke schadelijke stoffen.