Corrosie op een eindproduct kan worden voorkomen in verschillende fases. Eén van de belangrijkste fases hierin is de eerste fase: de ontwerpfase. Tijdens het ontwerpen van een product kunnen er al een hoop stappen genomen worden om corrosie in latere stadia op het product te voorkomen. Dit geldt voor kleine producten zoals een fietsbel en voor grote producten, beter gezegd ‘constructies’, zoals een wolkenkrabber.

Vereniging ION heeft speciaal voor ontwerpers, constructeurs, architecten, ingenieurs etc. een masterclass samengesteld om in de ontwerpfase corrosie te kunnen voorkomen. Zo wordt er onder andere in gegaan op:

  • Waar moet op gelet worden tijdens de ontwerpfase?
  • Welke voorbehandeling is er nodig?
  • Welke coatingtechnieken zijn er?
  • Is onderhoud later nodig?
  • Welke kwaliteitskeurmerken en -normen zijn er?

Op woensdag 22 november 2023 wordt de eerste masterclass Corrosiebestendig ontwerpen georganiseerd bij Vereniging ION op kantoor in Nieuwegein. De masterclass zal deze keer in een verkorte pilot neergezet worden, waarna de deelnemers hun op- of aanmerkingen en suggesties kunnen doorgeven. Deelname aan deze pilot is voor leden van Vereniging ION gratis, voor niet-leden zal een kleine bijdrage gevraagd worden van € 45,-. 

Aanmeldenhttps://vereniging-ion.nl/masterclass-corrosiebestendig-ontwerpen-nieuwegein