Na lang wikken en wegen heeft de organisatie besloten om de Materials+Eurofinish+Surface 2021 en de prijsuitreiking van de ION Borghardt Award 2021 te verplaatsen. Omdat we verwachten dat er na de zomervakantie weer fysieke evenementen mogelijk zijn wordt het een en ander op 15 en 16 september 2021 (coronaproof) georganiseerd.

Materialen zijn de bouwstenen van alles om ons heen. Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar waar zijn onze auto’s, machines en smartphones zonder een goede, sterke basis én afwerking? Hier komt materiaalkunde samen met oppervlaktetechniek; een sterke combinatie die onmisbaar is om tot een goed en duurzaam eindproduct te komen. Op 15 en 16 september slaan Mikrocentrum, VOM België en Vereniging ION de handen ineen en organiseren samen het Benelux event Materials+Eurofinish+Surface 2021 in de Brabanthallen te ‘s-Hertogenbosch.

Materiaalkunde meets oppervlaktetechniek

Materials+Eurofinish+Surface 2021 biedt productontwikkelaars, productdesigners, engineers, R&D’ers, productiemedewerkers, materiaalspecialisten en onderzoekers één plaats om de gehele waardeketen te ontmoeten: van design en materiaalkeuzes tot en met analyse en de daadwerkelijke coatingtechnologie. Waar Materials zich sterk focust op de rol van materialen in het succes van een product, verbinden Eurofinish en Surface professionals die zich bezig houden met oppervlaktetechnieken. Kortom: daar waar Materials eindigt, beginnen Eurofinish en Surface. Deze synergie maakt dat u op dit kennis- en netwerkevent alle aspecten vindt om een goed en duurzaam eindproduct te realiseren. Materials+Eurofinish+Surface 2021 is dan ook de centrale ontmoetingsplaats waar Nederlandse en Belgische specialisten elkaar ontmoeten.

Een veilig event aanbieden is het allerbelangrijkste

De veiligheid van alle bij Materials+Eurofinish+Surface betrokken partijen is het allerbelangrijkste. De organisatoren zijn ervan overtuigd het evenement volgens alle geldende maatregelen te kunnen organiseren in de Brabanthallen. De organisatie volgt altijd de actuele RIVM-richtlijnen en gaat nog een stap verder. Er worden hoge eisen gesteld en verregaande maatregelen doorgevoerd waarbij ieder detail wordt uitgewerkt: vanaf het moment dat iemand de locatie binnenstapt tot aan het moment dat die persoon de locatie verlaat. Denk hierbij onder andere aan: extra brede gangpaden, continu monitoring van de luchtkwaliteit, tijdslots voor bezoekers, gezondheidschecks bij de ingang en in ruime mate beschikbaarheid van desinfectie- en beschermingsmiddelen. Om proactief te handelen wordt de actualiteit nauwlettend in de gaten gehouden, is er contact met de lokale veiligheidsregio’s en de gemeenten, is de organisatie aangesloten bij het landelijke initiatief Veilig naar de Vakbeurs en zijn er corona officiers aangesteld om alle maatregelen in goede banen te leiden. Op de parkeerplaatsen, de aanlooproutes, de ontmoetingsvloer alsook in de congresruimtes zal een afstand houden van 1,5 m mogelijk zijn.

Tegelijkertijd met de Kunststoffenbeurs

Materials+Eurofinish+Surface wordt tegelijkertijd georganiseerd met de Kunststoffenbeurs. Dit is dé vakbeurs en ontmoetingsplek voor de gehele kunststofketen in de Benelux. Laat u, naast uw bezoek aan Materials+Eurofinish+Surface, op de Kunststoffenbeurs inspireren en verrassen door actuele ontwikkelingen en verrassende mogelijkheden met kunststof. Actuele thema’s als circulaire economie, duurzaamheid, smart industry, slimme grondstoffen, nieuwe materialen, kostprijsbesparing, innovatieve productiemethodes, productontwikkeling en kansen voor de maakindustrie staan deze editie centraal.Materials+Eurofinish+Surface Online op donderdag 27 mei

Omdat het fysiek kennis- en netwerkevent verplaatst is naar september, willen we graag op 27 mei een online activiteit organiseren. Dit in aanloop naar de fysieke evenement op 15 en 16 september in Den Bosch. Op deze manier brengen wij onze netwerken rondom materialen en oppervlaktetechnieken weer bij elkaar. In de ochtend vinden enkele lezingen plaats. De sprekers worden zorgvuldig gekozen en praten u bij over actuele onderwerpen. Tot slot zal de organisatie u bijpraten over de 
Materials+Eurofinish+Surface 2021. 

ION Borghardt Award 2021

De inschrijving van de ION Borghardt Award 2021 staat zoals alle edities open voor alle innovaties op het gebied van oppervlaktetechnologie. Vanwege het Benelux karakter van het evenement worden niet alleen Nederlandse, maar ook Belgische en Luxemburgse bedrijven uitgedaagd om hun innovaties in te sturen. Je hoeft als bedrijf geen lid van Vereniging ION te zijn om mee te dingen naar de Award en ook scholen en universiteiten worden nadrukkelijk gevraagd hun goede ideeën in te sturen.

Er lopen nog gesprekken maar het lijkt erop dat door de wijziging van de datum voor de Materials+Eurofinish+Surface 2021 ook de planning van de ION Borghardt Award zal worden aangepast. Naar het zich nu laat aanzien zal de inschrijvingstermijn worden verruimd naar 23 april en worden de genomineerden bekendgemaakt tijdens het online evenement op 27 mei. De presentatie van de 10 genomineerden zal zichtbaar zijn tijdens de Materials+Eurofinish+Surface 2021 en de prijsuitreiking zal dan plaatsvinden op 15 september in ‘s Hertogenbosch.

Ga voor de meest actuele informatie over de ION Borghardt Award en de (inschrijf)formulieren naar de website van Vereniging ION: https://vereniging-ion.nl/vereniging-ion/ion-borghardt-award/ion-borghardt-award-2021

Meer informatie over Materials+Eurofinish+Surface: https://materials-eurofinish-surface.com/