Titel presentatie:

Hygienic Design Network

Korte toelichting presentatie:

Uitleg over de HDN-methodiek. HDN staat voor een methodiek die borgt dat vanaf het theoretisch ontwerp tot met de ingebruikname van een (proces)installatie, het geheel aantoonbaar voldoet aan EU-regelgeving (EN-1672-2) in het kader van voedselveiligheid.

Download hier de presentatie!

 

Spreker:

Hans van der Steen
Verkoopleider, SKS Process Components

Informatie spreker:

Hans van der Steen heeft een zeer divers aanbod aan opleidingen gevolgd, te weten:

  • MAVO / HAVO
  • Slagersvakopleiding
  • Levensmiddelen technologie
  • NIMA A en B
  • Verkoop en communicatie trainingen
  • Diverse computer applicatie opleidingen
  • Management opleidingen
  • Strategisch management
  • Sociale psychologie
  • Opleidingen m.b.t. flowtechniek
  • Diverse opleidingen bij producenten van pompen, afsluiters, tankequipment en andere appendages voor hygiënische processen

Hans heeft o.a. werkervaring op gedaan als:

  • Unilever Oss: diverse functies binnen productie, administratie en kwaliteitscontrole
  • Handelsbedrijf in tankequipment
  • Actuele werkzaamheden:
    S.K.S. Process components: verkoop- en marketingmanager
    DIN commissie: werkgroep hygiënische leidingen
    ECISS commissie (EN normen): expert hygiënische leiding componenten
    DMFI: bestuursfunctie
    HDN: Lid stuurgroep en diverse werkgroepen

Quote/statement:

Het inwendige oppervlak van leidingen is meer dan 95% van het raakvlak met voedingsmiddelen binnen een procesinstallatie. Dit wordt zwaar onderschat. Daarom worden er verkeerde keuzes voor het materiaal en afwerking gemaakt. Omdat ook het ontwerp en uitvoering vaak ver uit elkaar liggen, is het eindresultaat vaak onvoldoende.