Titel presentatie:

Welke aluminium legering moet ik kiezen?

Korte toelichting presentatie:

De sterkte van het lichtgewicht materiaal aluminium, in combinatie met de mogelijkheden voor optimaal ontwerp, levert een product op met ideale sterkte-gewicht verhouding en optimaal materiaal gebruik. Maar welke legeringen kies je voor jouw toepassing? En wat zijn de mogelijkheden van die legering? Hoe makkelijk is het materiaal nou eigenlijk te recyclen? Wil je meer weten, ik nodig je uit voor deze lezing.

Deze presentatie is niet beschikbaar gesteld!

 

Spreker:

ing. Ellen Vaders
Aluminium Expert & Netwerker, Aluminium Metal Knowledge

Informatie spreker:

Rond mijn 15-de kwam ik in aanraking met een gerekristalliseerde metaalstructuur van aluminium. Het materiaalkundig-lab van mijn vader was de plek waar ik het materiaal zelfs door de microscoop van dichtbij kon bekijken.
Vanwege mijn praktische en technische kwaliteiten koos ik voor de HBO opleiding, Fijnmechanische Techniek te Hilversum. Vervolgens ben ik gaan werken op de mechanische afdeling bij een high-tech bedrijf om met “mijn handen in de techniek” het ontwerpvak te leren.
Na 4 jaar ontwerpen met 3D CAD en ben ik geswitcht naar het Aluminium Kenniscentrum, het Aluminium Centrum. In 2013 ben ik op basis van vraag mijn bedrijf begonnen. Ondertussen werk ik nu 16 jaar in de aluminium branche. Als vrouw in de techniek kan ik mij snel inleven in de problematiek en mensen handvatten geven om aluminium nog beter te leren kennen èn toe te passen voor optimale producten. Waarom zet ik mij hiervoor in? Omdat ik geloof dat de wereld met aluminium mooier en schoner wordt.

Quote/statement:

Verfraaien en beschermen van aluminium biedt vele mogelijkheden. Slijtvaste lagen of een specifieke uitstraling of andere eigenschappen aan de aluminium oppervlakte toevoegen, dat doe je door de juiste oppervlaktetechnologie. De mogelijkheden zijn enorm, als je maar weet waar je ze kan vinden…