Titel presentatie
Masterclass Energietransitie: De noodzaak en kansen voor ondernemers binnen de oppervlaktetechnologie!

Toelichting presentatie
De keynote van EKB Nederland is een inspirerend en boeiend verhaal over de kansen die de energiemarkt en energietransitie biedt aan ondernemers die actief zijn binnen de oppervlaktetechnologie! Complexe materie – onder andere ingegeven door aangescherpte wetgeving vanuit de overheid – wordt met concrete praktijkvoorbeelden en voorzien van een vleugje humor vertaald naar dagelijkse praktijk.

En vooral: wat zijn kansen en risico’s van de verschillende energiebeursen en inkoopstrategieën en wat kunnen ondernemers vanaf morgen anders doen om op een leuke, kostenvriendelijk en efficiënte manier invulling te geven aan de energietransitie binnen hun eigen organisatie?

Tijdens deze Masterclass komen de volgende aspecten aan de orde:

  • Macro ontwikkelingen vertaald naar betekenis ondernemers
  • Wetgeving en handhaving
  • Lastenverzwaring en noodzaak voor ondernemers
  • Bewustwording, mindset en kansen energietransitie
  • Hoe aan de slag? Beproefd model met dito stappen
  • Over sjoemelstroom en uitstekende alternatieven om écht iets bij te dragen aan duurzaamheid en MVO

Taal
Nederlands

Spreker
Kevin Peters MCC
Directeur - EKB Nederland

Met grote passie staat Kevin Peters dagelijks aan de lat om waarde toe te voegen met EKB Nederland middels doorontwikkeling van duurzame oplossingen op het gebied van energie en de energietransitie. Centrale vraag bij deze doorontwikkeling: hoe kunnen we ondernemers optimaal begeleiden om de energietransitie voor hun organisatie zo efficiënt mogelijk in te vullen?

Kevin houdt ervan om collega’s, relaties én opdrachtgevers uit te dagen om te vernieuwen en gezamenlijk tot de beste oplossingen te komen. Praktisch en zonder fratsen! ‘Eager zijn’ is een kenmerkende uitspraak van hem.

Quote/statement
Vrijwel alles uit onze omgeving heeft wel een oppervlaktebehandeling ondergaan.  Oppervlaktebehandelaars en toeleveranciers hebben de afgelopen jaren niet alleen de focus gelegd op het mooier en beter maken van hun producten, maar vooral ook duurzamer! Een ontwikkeling die Vereniging ION en EKB Nederland toejuichen.

Maar helaas zijn we er nog niet. Er wordt – in het kader van de energietransitie – meer van oppervlaktebehandelaars verwacht. Niet alleen het verlagen van de eigen energievraag staat centraal, de focus ligt vooral ook op het reduceren van de uitstoot van CO2. Precies om die reden mag de ‘Energietransitie’ niet op de strategische agenda ontbreken!