Titel presentatie
Verscherpte brandveiligheidcontroles op regelgeving en handhaving op gevels

Toelichting presentatie
De oude nationale brandtesten in Europa waren voornamelijk gebaseerd op het brandgedrag van materialen. Op zich een prima uitgangspunt aangezien producenten en/of bewerkers dan verantwoordelijk zijn voor het door hun geproduceerde materiaal. Sinds de invoering van de Europese brandtesten ligt dit anders en wordt er de nadruk gelegd op het brandgedrag van complete constructies. Dit betekent dat de constructie, opgebouwd uit meerdere materialen getest dient te worden. 
Dit uitgangspunt is op zich ook niet slecht aangezien er al is aangetoond dat wanneer er bijvoorbeeld een gevel opgebouwd uit 3 materialen, die afzonderlijk aan brandklasse B-s2 d0 voldoen, worden samengevoegd, het testresultaat wel eens een stuk minder kan zijn dan het resultaat van de afzonderlijke materialen. Aangezien er verschrikkelijk veel varianten in gevelopbouw bestaan ontstaan er vragen zoals; Wie is verantwoordelijk voor die brandtesten en wie gaat dit controleren?

Taal
Nederlands

Spreker
Michel Bol
Directeur - Magma Industries

Na de opleiding Bedrijfseconomie in 1988 gestart als controller bij het Japanse Itochu Chemicals. Na 4 jaar een carrière switch gemaakt binnen het concern als trader in agrochemicals. Een nieuw inkoopnetwerk ontwikkeld in Rusland en Oost-Europa met daaraan gekoppeld een distributienetwerk in Engeland en Frankrijk. In 2001 toe aan iets anders en begonnen als exportmanager bij Magma Industries BV, producent van brandvertragende chemie. Na de overname in 2006 door de Britse investeringsmaatschappij Proventec benoemd tot Managing Director. In 2010 een management buy-out gedaan tezamen met chemisch producent AD International te Heijningen.

Quote/statement
Aangezien wij ons bezig houden met brandveiligheid van materialen in de meest algemene zin, ontwikkelen wij veel producten welke als oppervlaktebehandeling worden ingezet. Oppervlaktebehandelingen zijn van essentieel belang voor vele materialen.