Titel presentatie
Wat te doen tegen slijtage door corrosie en andere vormen van slijtage

Toelichting presentatie
Onderdelen van machines staan bloot aan diverse vormen van slijtage. Door deze slijtage raken onderdelen vroegtijdig defect en staat de gehele machine of productielijn stil. Deze onderdelen kunnen tegen deze slijtage worden beschermd.

Revamo heeft jarenlange ervaring en kennis opgebouwd om een deskundig advies te kunnen geven om slijtage te voorkomen. Revamo beschikt over het lasercladden en alle thermische spuit processen. Hiermee kan Revamo uw onderdelen verbeteren door plaatselijk een coating aan te brengen. Want met de juiste oppervlaktecoating kan de standtijd van het onderdeel significant verlengd worden. Hiermee bespaart u fors op vervangings- en stilstandskosten.

Tijdens de lezing zal de diversiteit van deze technieken en hun toepassingen besproken worden. Met diverse voorbeelden laat Revamo zien waar en waarom deze technieken in de praktijk op nieuwe en bestaande onderdelen worden toegepast.

Taal
Nederlands

Spreker
ing. Roelof Vedder
Directeur/eigenaar - Revamo

Roelof Vedder is vanaf 1994 actief met aanbrengen en nabewerken van thermisch gespoten lagen. In 2010 heeft hij Revamo overgenomen en in 2014 is het lasercladden bij Revamo ge├»ntroduceerd.

Quote/statement
Onderdelen van machines of installaties staan bloot aan slijtage door erosie, corrosie, fretting en vele andere slijtage vormen of een combinatie hiervan. Om onderdelen te bescherming voor deze slijtage zijn vele coatingen ontwikkeld. Installaties functioneren hierdoor beter en langer. De praktijk toont aan dat de standtijd van deze onderdelen verlengt kan worden met een factor 3 tot 6 maal de standtijd van originele onderdelen zonder de juiste coating. Bedrijven besparen hierdoor op onderhoud en verhogen hun productiecapaciteit. Hiermee verdien je geld.