15:30
- 16:30

Wat doet het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) om organisaties in de chemische sector (grote chemiebedrijven, producenten en distributeurs van chemicaliën) te helpen cyberweerbaar te zijn? Hoe kun je je nu al voorbereiden op de komst van de Cyberbeveiligingswet (Cbw/NIS2)? Wat kun je als organisatie straks vragen aan het Nationaal Cyber Security Centrum en hoe ziet het toezicht van de ILT eruit? Deze vragen staan centraal tijdens de webinar van IenW op 20 november a.s. van 15.30 tot 16.30 uur.

 

Programma
Bij de webinar wordt ingegaan op:

  • Cyberweerbaarheid: aan het woord komen Daniëlle Ramsanjhal-Lala, coördinator cyberweerbaarheid milieu, over het programma bij IenW en Erik Jan Roggekamp, senior relatiemanager, over de CSIRT ondersteuning door het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC);
  • Wetgeving: aan het woord komen Robert Mout, senior beleidsmedewerker veiligheid industrie, over de Cyberbeveiligingswet en Patrick van de Heisteeg, adviseur toezicht cybersecurity, over het toezicht door de ILT.

 

Cyberweerbaarheid
De digitale veiligheid van onze samenleving en economie staat steeds vaker onder druk. Aandacht voor cyberweerbaarheid is dan ook een randvoorwaarde om veilig te kunnen ondernemen. Want als het misgaat in je systemen, kan dat grote gevolgen hebben voor iedereen. Denk aan cyberaanvallen door hackers of fouten in software. Wat is ervoor nodig om cyberweerbaar te zijn in de chemische sector? Dat onderzoekt IenW samen met vele partners (overheden, bedrijfsleven en burgers). IenW ondersteunt met handreikingen, cursussen en trainingen.

 

Cyberbeveiligingswet
De Europese Unie speelt in op de toenemende druk op onze digitale veiligheid met de invoering van de Network and Information Security Directive (NIS2). Deze richtlijn wordt in Nederland omgezet in de Cyberbeveiligingswet voor de omgang met cybersecurity en cyberincidenten. Een groot aantal organisaties krijgt volgend jaar met deze nieuwe wetgeving te maken.

 

Meer informatie