Op 7 oktober was de laatste officiële bijeenkomst die in 2015 in het teken stond van 125 jaar Rijkstoezicht op arbeid. Een passende dag, want 7 oktober is ook de werelddag van Decent Work (Fatsoenlijk Werk).

Drs. J. (Jetta) Klijnsma, staatssecretaris van Sociale zaken en Werkgelegenheid was de eerste spreker, en maakte het verhaal persoonlijk door te refereren aan één van haar studieprojecten over de veenkoloniën. De arbeidsomstandigheden zijn sinds die periode, mede door een goed inspectieapparaat, behoorlijk veranderd was haar stelling. 

In zijn toespraak ging drs. A. (Lex) van Dijk, waarnemend inspecteur generaal in op de historie, het nu en de toekomst van wat sinds 2012 de Inspectie SZW is. In 1890 gestart met 3 inspecteurs is de dienst nu uitgegroeid tot bijna 700 inspecteurs.

De derde spreker was D. (Danny) Mekic, internet, innovation en technology expert, boardroom consultant, international speaker en founder at NewTeam. Hij ging in op de veranderende omgeving in de BV Nederland, en de veranderende rol van Inspectie SZW daarin. Zijn boodschap; de wereld veranderd heel snel. Durf te dromen op en over het werk. Denk na over je verdienmodel.

Voor de gelegenheid is er een boek uitgegeven en een website gemaakt. Wilt u meer over het onderwerp weten: http://www.125jaarrijkstoezichtarbeid.nl