Per 2 maart 2015 heeft Aldor de doorstart van Metaltreatment & Reconditioning (MTRC) gerealiseerd. Hiermee is de continuïteit van MTRC zeker gesteld en blijven 14 hoogwaardige arbeidsplaatsen in de branche behouden.

MTRC en Aldor zijn elk op hun gebied een specialist in de oppervlaktebehandelende branche en gericht op batchgroottes van 2 tot 10.000 stuks. Ook na de overname blijven de twee bedrijven in de markt afzonderlijk van elkaar opereren, maar gaan elkaar in de portfolio wel aanvullen. Hiermee ontstaat een sterke combinatie voor de (fijn) mechanische industrie, en de unieke mogelijkheid tot “one stop shopping” voor alle galvanische en anodische processen.

MTRC is al 15 jaar gevestigd te Helmond. De directie wordt ook in de toekomst gevoerd door de heer Harry van Hoof. MTRC biedt een breed pakket aan oppervlaktebehandelingen zoals het reinigen, beitsen, passiveren en elektrolytisch polijsten van metalen alsook het chemisch vernikkelen, chemisch zwarten en galvanisch vernikkelen en vergulden. Het merendeel van de processen wordt uitgevoerd in een volledig geautomatiseerde productielijn. Hierdoor is MTRC in staat om een constante goede kwaliteit te leveren met korte doorlooptijden. De processen kunnen worden gecombineerd met cleanroom reinigen- , assembleren- en verpakken.

Aldor is gespecialiseerd in het anodiseren en chromateren (CrVI-vrij, RoHS) van aluminium. De belangrijkste processen zijn naturel anodiseren (maatvast, BS, Qualanod licentie 868, EN1090), hard anodiseren (Mil Spec), inkleuren (9 kleuren) en opaal anodiseren. Verder heeft Aldor nog de speciale processen Optisch zwart, Prooxyd en diverse functionele impregnaties. Ook kunt u bij Aldor terecht voor het lasergraveren en cleanroom verpakken van uw producten.