Vorige week donderdag 10 oktober 2019 is Young Surface weer bij elkaar gekomen om ervaringen en ideeën uit te wisselen. Dit keer werd de bijeenkomst gehouden bij De Greef Coatings in Breukelen en was als thema 'Opleiden' gekozen.

De Greef Coatings is ruim 55 jaar een betrouwbaar adres voor het beschermen en verfraaien van (metalen) producten in midden Nederland. Kwaliteit, flexibiliteit en betrouwbaarheid zijn belangrijke kernwaarden.

De deelnemers van Young Surface werden ontvangen door Linda en Albert de Greef, en na een kort voorstelrondje werd de groep in tweeën gesplitst. Een groep werd door Albert de Greef rondgeleid door het bedrijf waar de bedrijfsprocessen werden toegelicht aan de deelnemers. De andere groep ging onder leiding van Linda de Greef zelf poedercoaten. Met name voor de deelnemers uit de Sector Elektrochemische en Metallieke Deklagen was dit een nieuwe ervaring.

Na het fysieke deel van de bijeenkomst gaf Linda de Greef de aftrap voor de discussie over het thema opleiden door een aantal prikkelende stellingen te lanceren. Al snel werden de verschillen en de overeenkomsten duidelijk tussen de deelnemers door het uitwisselen van ervaringen. Ook werd de aanpak van bepaalde problemen met elkaar gedeeld en werden tips en ideeën met elkaar uitgewisseld over onderwerpen als werven en binden van personeel, het opleiden van werknemers met een taalachterstand, e.d.

De bijeenkomst werd afgesloten met een gezamenlijk diner waar natuurlijk nog veel nagepraat is over verschillende onderwerpen.