Hier het persbericht van IFO Netherlands.

Vrijdag 14 januari jl heeft IFO Netherlands het bedrijf COT (Centrum voor Onderzoek en Technisch advies) in Haarlem overgenomen. Beide bedrijven hebben een overlapping in activiteiten en voor zowel IFO als COT is het een waardevolle uitbreiding. Hiermee heeft IFO nu een eigen laboratorium in Nederland en is COT onderdeel geworden van een internationale onderneming die gespecialiseerd is in oppervlaktetechnieken.

IFO-COT blijft in Haarlem gevestigd en alle bestaande werkzaamheden worden gecontinueerd. “Voor IFO is dit een mooie kans om uit te breiden. Voorheen werden alle laboratoriumtesten in Duitsland gedaan, maar wij zullen nu een deel daarvan overnemen om in Haarlem uit te voeren. Het lab in Haarlem is ook ISO17025 gecertificeerd, dus we kunnen dezelfde kwaliteit waarborgen,” aldus Pauline Meijwaard. Zij is managing director van IFO Netherlands en zal ook IFO-COT onder haar hoede nemen. “Daarnaast bedient COT een aantal markten en klanten, met name in de bouw en het vastgoed, die IFO nog niet in de portefeuille had, dus het is een mooie verbreding van activiteiten.

Vooral het uitvoeren van customer-made testen die nergens anders gedaan worden is echt heel leuk,” voegt zij er enthousiast aan toe. Het nieuwe logo voor COT geeft de samenvoeging met IFO weer. De bestaande telefoonnummers en email adressen blijven gebruikt worden. Meer info over beide bedrijven is te vinden op https://nederland.ifo-gmbh.de en www.cot-nl.com