Het bleef spannend tot het laatst. Zou het door kunnen gaan of zou de delta variant op het laatste moment toch weer roet in het eten gooien.

Nadat alles al was voorbereid voor juni 2020 en mei 2021, leek er niets meer in de weg te staan voor een editie MES21 in september. Toch werd het nog spannend. Oplopende ziekenhuisopnames, code oranje, code rood, protesten tegen de maatregelen, reisverboden, discussie over vaccinaties of toch wel/niet testen, het kwam allemaal weer langs. De drie organiserende verenigingen VOM Belgiƫ, Mikrocentrum en ION hebben hun nek uitgestoken om toch door te gaan, met als resultante, op 15 en 16 september een prachtig evenement in 's Hertogenbosch. Natuurlijk georganiseerd met in acht neming van de geldende corona-beperkingen. Immers gezondheid en veiligheid van de bezoekers stond en staat voorop.

Uiteraard waren er bijna 50 presentaties, masterclasses, lezingen en introducties in 3 parallele lijnen door ruim 60 sprekers, en uiteraard waren er zo'n 100 bedrijven die het evenement een levendig podium gaven. Maar vooral het feit dat branchegenoten na lange tijd, in een ongedwongen sfeer, elkaar weer eens konden zien en spreken was voor velen de reden om het evenement geslaagd te noemen.

Omdat we niet goed konden inschatten wat de inloop beperkingen zouden doen (verplichte QR-code) en we ook niet konden inschatten hoeveel branchegenoten er, ondanks alle veiligheidsmaatregelen, toch van een bezoek zouden afzien vanwege het risico op besmetting, was er vooraf moeilijk te bepalen hoeveel bezoekers er zouden komen. Uiteindelijk bleken er 2.100 branchegenoten te zijn die de reis naar 's Hertogenbosch hebben ondernomen.