Technische bedrijven kunnen zich sinds kort aanmelden voor Gastlessen, zó geregeld. Deze nieuwe kosteloze landelijke dienst is ontwikkeld door TechniekTalent.nu en brengt scholen in het voorgezet onderwijs en bedrijven die een gastles of een bedrijfsbezoek willen organiseren, bij elkaar.

De vraag naar goed opgeleide technici zal de komende jaren alleen maar toenemen. Jongeren hebben echter niet altijd een juist beeld van werken in de techniek. Daarom is het contact tussen scholen en het toekomstig werkveld, dus bedrijven in de regio, zo belangrijk. Edmee Maas, programmamanager bij TechniekTalent.nu: "Veel bedrijven zetten zich in om de instroom van jong technisch personeel te bevorderen. Hiervoor hebben zij behoefte aan een toegankelijk netwerk van scholen. Aan deze vraag komt Gastlessen, zó geregeld tegemoet. Deze nieuwe dienst brengt bedrijven en scholen in de omgeving met elkaar in contact waardoor matches ontstaan op basis van aangegeven wensen en behoeften."

Naast dat Gastlessen, zó geregeld als online ontmoetingsplaats scholen en bedrijven bij elkaar brengt kunnen zij er ook terecht voor tips en handige hulpmiddelen zoals formats, checklists en een training. Bedrijf en school kunnen zich zo optimaal voorbereiden waardoor een gastles of bedrijfsbezoek gegarandeerd een succes is. Zo krijgen jongeren een goed beeld van werken in de techniek en kunnen zij betere loopbaankeuzes maken.

Meer informatie: www.gastlessenzogeregeld.nu