Op 15 september start de gratis online cursus ‘Energiebewust ondernemen’. De interactieve onderwijsmethode biedt praktische informatie over energiebesparing en duurzame opwekking. Met behulp van een stappenplan kan men simpel en gestructureerd de tips toepassen in het eigen bedrijf.

Het Klimaatplein heeft, met bijdragen van onder andere MVO Nederland, MKB Nederland en de TU Delft, deze cursus samengesteld. Deelnemers worden zich bewust van het energieverbruik van hun organisatie en krijgen inzicht in mogelijkheden voor energiebesparing en duurzame opwekking. Ook weet men na deze cursus wat CO2-compensatie inhoudt en hoe effectief gecommuniceerd kan worden over duurzaam ondernemerschap.

Tijdens de cursus (die in totaal 4 uur duurt) worden een stappenplan en tips aangereikt om op energieverbruik te besparen. Ook krijgt men inzicht in de mogelijkheden voor het opwekken van duurzame energie. Wie het geleerde in praktijk brengt zal besparen op de energierekening en dat leidt tot een hoger en duurzamer bedrijfsresultaat. De cursus heeft de vorm van een MOOC (een Massive Open Online Course). Het is de eerste MOOC in Nederland die specifiek ingaat op duurzamer ondernemen. De opzet van de cursus is zelfstudie met filmpjes en individuele opdrachten. Middels een discussieforum kunnen deelnemers ervaringen uitwisselen met andere cursisten en elkaar indien nodig verder helpen.

Inschrijven voor de gratis cursus Energiebewust ondernemen kan op de website van Klimaatplein: www.klimaatplein.com