Ondanks de COVID-19 beperkingen is er toch regelmatig contact geweest met een (groot) aantal coaters en leveranciers. Een veelgehoord aspect bij de ION leden is het feit dat er prijsdruk is. Veelal is de opmerking dan "ze hebben geen idee wat we allemaal moeten doen voor een goede coating". Omdat blijkt dat je als bedrijf veel meer invloed heb op de prijsvorming dan je zelf denkt, hebben we een boegbeeld op dit gebied voor de ION Dag voor de Ondernemer vastgelegd. We zijn nog bezig om de masterclass vooral toe te spitsen op de ION leden, maar om alvast in de stemming te komen hierbij alvast een deel van de informatie.  

De titel "Geef nooit korting" verwijst direct naar één van zijn boeken. En ofschoon nog niet compleet voor de masterclass, hierbij de tekst van de website van Jos over dit boek:

Lage prijzen zijn funest voor een gezond rendement en tasten de winst van bedrijven, professionals en zelfstandigen enorm aan. Sinds de crisis is de prijs- en margedruk op veel markten alleen maar toegenomen. En de verwachting is dat daar voorlopig geen einde aan zal komen, zelfs niet als de economie herstelt. In de luchtige en humorvolle presentatie ‘Geef nooit korting!’ geeft Jos Burgers zijn toehoorders adviezen hoe om te gaan met prijsdruk. Hij maakt op een praktische wijze duidelijk hoe je prijsdruk voorkomt en tegen gaat. Want lage prijzen zijn geen vaststaand feit. De eigen invloed op de prijs is veel groter dan we vaak denken. Jos Burgers biedt zijn gehoor praktische adviezen en verhelderende inzichten hoe prijsdruk om te buigen in hogere prijzen en betere marges. Ontdek dat er vele manieren zijn om in de dagelijkse praktijk aan prijsdruk te ontsnappen. De beloning, een beter rendement, is alleszins de moeite waard.

Jos Burgers is auteur van bestsellers als Klanten zijn eigenlijk nét mensen!, Hondenbrokken, No Budget Marketing, Gek op gaten, De Wet van Snuf en Eén fan per dag! en Thuis ben ik niet zo leuk!. Met meer dan 100 presentaties per jaar is hij een veelgevraagd spreker over onderwerpen als strategie, marketing en klantgerichtheid.

Kijk voor een voorlopige planning ook in de agenda: https://vereniging-ion.nl/ion-dag-ondernemer-jos-burgers