In de Week van de Circulaire Economie (van 6 tot 11 februari), brengen wij als Vereniging ION graag de CESI-supply tool onder de aandacht. CESI staat voor Circulaire Economie en Smart Industrie.

Deze digitale tool is speciaal ontwikkeld voor metaal- en elektronische toeleveranciers, om deze intensiever te betrekken bij de transitie in de circulaire maakindustrie. Vaak hebben deze toeleveranciers geen direct contact met de eindklant/gebruiker, maar vormen zij juist wel een cruciale schakel in de gehele productie- en waardeketen. En zijn zij dus ook een belangrijke gesprekspartner in de ontwikkeling naar een circulaire maakindustrie in Nederland. Deze tool heeft als doel om het gesprek tussen toeleverancier en eindproducent aan te gaan en gezamenlijk te bezien óf en in welke vorm de ontwikkeling naar een circulaire keten mogelijk is.  

De tool is ontwikkeld door de Koninklijke Metaalunie, FME en de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij, en wordt uitgevoerd door TNO en Mr Servitization. Het bestaat uit een vragenlijst en een resultatenpagina. Voor meer informatie over de tool: https://circulairemaakindustrie.nl/projecten/cesi-supply-circulair-en-smart-in-de-toeleveringsketen/

Vanaf 2023 wordt op meerdere plekken in Nederland een training over deze tool gegeven, zie daarvoor onderstaande link. De eerstkomende toelichting vindt plaats op 9 februari in de middag in Haarlem. Via de link kunt u zich aanmelden: https://circulairemaakindustrie.nl/agenda/week-van-de-circulaire-economie-highlights-maakindustrie.

Als vereniging volgen we actief de volgende stappen bij de toepassing van deze tool en de evaluatie die naar verwachting eind dit jaar plaatsvindt. Mocht u vragen hebben, of heeft u ideeën of tips voor een circulaire maakindustrie, laat het ons gerust weten. Samen voor een duurzame toekomst!