Vanaf september 2024 krijgen Nederlandse bedrijven en stichtingen de kans om subsidie aan te vragen voor initiatieven die de duurzame inzetbaarheid van hun werknemers bevorderen. Daarnaast kunnen zij ondersteuning ontvangen om oudere werknemers met zwaar werk eerder te laten stoppen met werken.

 

De subsidieregeling, die wordt beheerd door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, stelt in totaal 100 miljoen euro beschikbaar voor arbeidsorganisaties die zich willen inzetten voor verbeterde werkcondities en betere arbeidsomstandigheden. Het doel is om zowel de gezondheid als de productiviteit van werkenden te bevorderen door middel van innovatieve projecten.

 

Belangrijke details van de subsidieregeling zijn:

  • Minimale subsidieaanvraag: 75.000 euro per project.
  • Aanvraagperiode: Bedrijven kunnen subsidieaanvragen indienen tussen 2 september, 9.00 uur, en 27 september, 17.00 uur.
  • Verdeling van de subsidie:
    • 50% van het beschikbare budget is bestemd voor projecten die de duurzame inzetbaarheid van werknemers vergroten.
    • 25% is gereserveerd voor initiatieven die oudere werknemers met zwaar werk ondersteunen bij vervroegd stoppen met werken.
    • Daarnaast wordt een eenmalige subsidie van 5.000 euro toegekend voor een bedrijfsanalyse ter ondersteuning van de subsidieaanvraag.

 

Dit aanvraagtijdvak in september 2024 is de laatste mogelijkheid voor arbeidsorganisaties om gebruik te maken van deze specifieke subsidiemogelijkheid. Het ministerie benadrukt dat de subsidie bedoeld is om werkgevers te stimuleren investeringen te doen in de toekomstbestendigheid van hun personeelsbestand.

 

Voor meer informatie over de subsidievoorwaarden en het indienen van aanvragen kunnen geïnteresseerde organisaties terecht op de website van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Meer informatie