Elk jaar stelt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland diverse subsidies beschikbaar waar bedrijven gebruik van kunnen maken. Zo zijn er nog diverse subsidies beschikbaar die nog in 2024, maar ook daarna, gebruikt kunnen worden. Hieronder enkele voorbeelden.

 

Innovatiekrediet

https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/innovatiekrediet 

Aanvragen: 01-01-2024 t/m 01-12-2024

Bent u bezig met de technische ontwikkeling van een nieuw product, proces of dienst? Profiteer dan van het Innovatiekrediet. Het Innovatiekrediet is bedoeld voor de ontwikkeling van innovatieve ontwikkelprojecten met flinke technische risico’s en een uitstekend marktperspectief. Het Innovatiekrediet is er voor alle bedrijven, zowel starters als gevestigde bedrijven.

 

Subsidieregeling praktijkleren

https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/praktijkleren 

Aanvragen: 03-06-2024 t/m 17-09-2024

Wilt u als werkgever een praktijk- of werkleerplaats aanbieden zodat mensen beter voorbereid zijn op de arbeidsmarkt? De Subsidieregeling praktijkleren is een tegemoetkoming voor de kosten die u maakt voor de begeleiding van een leerling of student. Ook de loon- of begeleidingskosten van een promovendus of technologisch ontwerper in opleiding (toio) komen voor subsidie in aanmerking.

 

Energie-investeringsaftrek (EIA) voor ondernemers

https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/eia/ondernemers 

Aanvragen: divers

Heeft u een bedrijf dat investeert in een bedrijfsmiddel dat zorgt voor minder CO2-uitstoot? Energiezuinig is? Of wilt u investeren in duurzame energie? Maak dan gebruik van de regeling Energie-investeringsaftrek (EIA). U kunt dan 40% van de investeringskosten aftrekken van de winst. Dit verlaagt uw fiscale winst.

 

Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing voor zakelijke gebruikers (ISDE)

https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/isde/zakelijke-gebruikers 

Aanvragen: t/m 31-12-2030

Verduurzaam uw productieproces, gebouw of te verhuren woning met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor zakelijke gebruikers. Dat kan met een (hybride) warmtepomp, een zonneboiler of een kleine windturbine.

 

Versnelde klimaatinvesteringen industrie (VEKI)
https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/veki 

Aanvragen: 22-04-2024 t/m 31-01-2025

Wilt u binnen uw onderneming in de industrie CO2-besparende maatregelen nemen, waarvan de werking is bewezen? Doet u dit voor eigen rekening en risico, maar loopt u tegen te hoge investeringskosten aan? En is de tijd waarin deze kosten zich terugverdienen langer dan 5 jaar? Vraag dan de subsidie Versnelde klimaatinvesteringen industrie (VEKI) aan.

 

Stimulering duurzame energieproductie en klimaattransitie (SDE++)

https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/sde/aanvragen 

Aanvragen: 10-09-2024 t/m 10-10-2024

Gaat u als ondernemer grootschalig hernieuwbare energie opwekken? Of gaat u een techniek gebruiken die de CO2-uitstoot vermindert? Vraag subsidie aan met de regeling Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++).

 

Voor een compleet overzicht verwijzen wij je naar: https://www.rvo.nl/subsidies-financiering