De Nationale Staalbouwdag is het jaarlijks terugkerend info-event voor de brede Nederlandse (staal)bouw: van opdrachtgevers en ontwerpers tot en met staalbouwers, toelevanciers en producenten. De afgelopen jaren heeft de dag gemiddeld zo’n 1.500 bezoekers getrokken. Op de vakbeurs zijn circa 60 bedrijven en organisaties met een standpresentatie aanwezig.

De DMU’s komen naar de Nationale Staalbouwdag om kennis te vergaren over de laatste trends en ontwikkelingen in het opdrachtgeven, ontwerpen en bouwen met staal. Hiertoe biedt organisator Bouwen met Staal een veelzijdig programma met een dagvullend plenair congres en praktijkseminars voor specifieke doelgroepen.

Vereniging ION zal ook dit jaar aanwezig zijn, en zal aan het eind van de dag het Vakblad Oppervlaktetechnieken incl. de programmaflyer van de Dag van de Oppervlaktetechnologie uitreiken aan alle aanwezigen.

De ingrediënten van de Nationale Staalbouwdag zijn:
Congres met lezingen en discussies over belangrijke actuele ontwikkelingen en gebeurtenissen in het ontwerpen en bouwen met staal. Aan het congresprogramma wordt meegewerkt door bekende representanten uit de Nederlandse ontwerp- en bouwwereld, het onderwijs, de wetenschappen en verwante disciplines en vakgebieden. Meer informatie over het programma treft u hier aan: http://nationalestaalbouwdag.nl/congres-2015

Vakbeurs met stands van zo’n 65 bedrijven en instellingen zoals coaten en verzinken, ingenieursbureaus, software en verbindingsmiddelen.

Architectenseminar met lezingen over belangrijke actuele ontwikkelingen en gebeurtenissen in het ontwerpen met staal. Meer informatie over het programma treft u hier aan: http://nationalestaalbouwdag.nl/architectenseminar-2015

Constructeursseminar met informatieve voordrachten over het ontwerpen en bouwen met staalconstructies. Meer informatie over het programma treft u hier aan: http://nationalestaalbouwdag.nl/constructeursseminar-2015

Thema 2015: Op de Schaal van Staal
In Groningen is de dreiging van aardbevingen groter dan werd aangenomen. De schade is op dit moment al aanzienlijk. Bij continuering van de gasproductie op het huidige niveau, zullen nog meer gebouwen en bouwwerken worden getroffen. Er is onderzoek gaande naar de analysemethodes van de impact van aardbevingen en er wordt gezocht naar praktische mogelijkheden voor preventieve versterking van gebouwen en bouwwerken. Op de Nationale Staalbouwdag wordt hier speciale aandacht aan gegeven.

Naast een seperaat seminar dat in gaat op de aspecten die voor constructief ontwerpers van belang zijn (belastingen, modellering van weerstand en mogelijkheden voor versterking), zal er op de beursvloer ook een Aardbevingsbestendig Plein tot stand worden gebracht waarin participanten diverse oplossingen aanreiken voor de aardebevingsproblematiek. Een interessant seminar en plein voor raadgevende ingenieurs, constructief ontwerpers, constructeurs en toezichthouders (ambtenaren van Bouw- en woningtoezicht en private bouwplantoetsers. Ook zeer interessant voor architecten, bouwkundigen, bouwkundig tekenaars, aannemers, leveranciers, opdrachtgevers, docenten en staalconstructiebedrijven.

Deelname
U kunt zich gratis inschrijven via: http://nationalestaalbouwdag.nl/inschrijven

Locatie
De Kromhouthal
Gedempt Hamerkanaal 231
1021 KP Amsterdam