Het Nickel Institute heeft de tweede editie van het populaire Nickel Plating Handbook gepubliceerd. Deze gratis uitgebreide gids van 104 pagina's over galvaniseren is herzien en bijgewerkt door, Dr. William Lo, een specialist in de platingindustrie.

Het Nickel Plating Handbook behandelt de samenstelling van elektrolyt, specificaties voor decoratieve coatings, technische coatings, testprocedures, probleemoplossing, praktische tips, afvalbeperking en advies over gezondheidsaspecten op het werk en het milieu van vernikkelen.

Deze editie bevat nieuwe gezondheids- en veiligheidsinformatie en introduceert een hoofdstuk over het voorkomen van het vrijkomen van nikkel uit vernikkelde en gelegeerde artikelen.

“Het Nickel Plating Handbook is een van onze meest populaire publicaties. Bij het Nickel Institute draait het allemaal om het veilig en juiste gebruik van nikkel en we zijn verheugd om deze hoogwaardige gids voor galvaniseren aan te bieden. De bijgewerkte editie van het Nickel Plating Handbook biedt praktische informatie voor de bediening en controle van nikkelplatingprocessen”, aldus Dr. Hudson Bates, President Nickel Institute. Hij vervolgde: “Gegalvaniseerd nikkel wordt op grote schaal gebruikt om het nut, de waarde en de verkoopaantrekkelijkheid van consumptiegoederen en gefabriceerde producten te vergroten. We hopen dat deze herziene editie van het Nickel Plating Handbook een nuttige bijdrage zal blijven leveren aan de industrie.”

Het handboek is gratis te downloaden via deze link: https://nickelinstitute.org/media/lxxh1zwr/2023-nickelplatinghandbooka5_printablepdf.pdf