Op 30 september 2021 rijden ondernemers door de provincie Flevoland om in drie gemeenten kennis, inspiratie en enthousiasme op te doen voor de volgende stap in hun ondernemersreis. Dit unieke zakelijke event wordt georganiseerd door Horizon, de regionale ontwikkelingsmaatschappij van Flevoland met input van onder andere Stichting Innovat.ION.Er zijn twee routes uitgestippeld die deelnemers van het plenaire gedeelte naar drie deelsessies op locatie leiden. Tijdens het plenaire gedeelte kun je luisteren naar econoom en journalist Mathijs Bouman en ondernemer Nasima el Bachiri - Ouamar. De deelsessies gaan over actuele onderwerpen zoals circulariteit, export, innovatie, samenwerking en ondernemen na corona.

Dit evenement is een ideale gelegenheid om in contact te komen met de maakindustrie in Flevoland.

Zo is het ook mogelijk om een bezoek te brengen aan Van Peperzeel BV in de Gemeente Lelystad. Van Peperzeel is met name gespecialiseerd in het inzamelen en verwerken van alle batterijen die je maar kunt bedenken. Ze zijn voor de Sitbat (Stichting Batterijen) hét nationale sorteercentrum voor alle lege en afgedankte batterijen in Nederland. Via een uitgebreid netwerk worden jaarlijks vele duizenden tonnen verzameld en vervolgens aangeleverd op het nationaal sorteercentrum in Lelystad. Daarnaast is Van Peperzeel actief in de in- en verkoop van diverse non-ferro metalen en het inzamelen van oude accu’s die ze gereed maken voor recycling.

Tijdens een deelsessie “Buiten de gebaande paden of op dezelfde weg doorgaan?” staat het ondernemen in de afgelopen (corona) periode centraal. In een gesprek met Barend Jan Kroese (ACP International BV) en Jeroen Mast (SPECTO Aerospace) vertellen zij hoe ze deze coronaperiode zagen als het moment om een nieuwe visie en strategie binnen het bedrijf te bepalen. Aan de hand van verschillende stellingen en een interactief gesprek met het online en offline publiek geven ze antwoorden op vragen als “Hoe ben jij de coronaperiode doorgekomen?” en “Wat zijn jouw verwachtingen voor de toekomst?”. Na deze deelsessie stap je zeker met inspiratie weer de auto in en geeft deze deelsessie stof tot nadenken en het laatste zetje om een ander pad te bewandelen binnen het ondernemerschap.

Speciaal voor dit event is de ‘Rij mee met Horizon-app’ ontwikkeld. In deze app zijn alle routes en deelsessies terug te vinden in een interactieve kaart en kunnen deelnemende ondernemers met elkaar netwerken door middel van de matching en chat functies.Rij jij mee op 30 september?

Meld je aan via https://www.horizonflevoland.nl/agenda/flevoland-groeit-event-2021 

Voor meer informatie: Arjan de Bruin (debruin@vereniging-ion.nl) of kom volgende week even langs bij Vereniging ION op de Materials+Eurofinish+Surface 2021 | 15+16 september 2021 | Brabanthallen 's-Hertogenbosch (materials-eurofinish-surface.com)