Op dinsdag 29 juni 2021 van 13.00 tot ongeveer 14.30 uur organiseert Vereniging ION een online themabijeenkomst met als thema:

Slim opleiden met Vereniging ION

- 4 winstgevende tips -

Het programma van deze themabijeenkomst ziet er als volgt uit:

Opening: Opleiden met Vereniging ION

Spreker: Milena Lo Bue (Opleidingscoördinator Vereniging ION)

Inspirerend leidinggeven – Een korte film

Spreker: Lester Claassens van het bedrijf Schoen B.V.

Hoe leer ik inspirerend leidinggeven?

Leidinggevenden op de werkvloer in een technisch bedrijf hebben vaak een technische achtergrond. In de regel komen mensen een bedrijf binnen voor de functie van technisch operator. Een gedeelte daarvan schuift op een bepaald moment door naar een leidinggevende positie. Al ben je technisch een goede vakman, maakt je dat nog geen goede manager. Het Summa College helpt de bedrijven binnen onze branche hier graag mee verder, met hun passende Mbo-opleiding ‘Technisch Leidinggevende’. 

Spreker: Fred Hornung (docent Procestechnologie, Summa College)

Hoe breng ik mijn Poedercoaters naar een hoger niveau?

De Mbo-opleiding ‘Procesoperator A, met specialisatie Poedercoaten’ is een methode om de behoefte aan kwaliteitsverhoging bij onze lid-bedrijven in te vullen. Het volwaardige Mbo-diploma dat hiermee behaald kan worden, gaat verder dan de ION-cursussen en verhoogt de arbeidsmobiliteit en het niveau van medewerkers.

Spreker: Huub van Strien (directeur Litop)

Dat is pas leren! Problemen voorkomen en klanten beter adviseren door training // Korte uitleg over het toepassen van Kahoot!

Uit ervaring weten wij dat sommige applicateurs ‘hun kunstje’ doen. Hierdoor zit een deklaag er wel goed op, maar hebben deze applicateurs zich onvoldoende afgevraagd wat de feitelijke toepassing van die laag zal worden. Het is dan nog maar de vraag of die laag wel de ideale laag is. Vereniging ION denkt dat applicateurs beter werk leveren en professioneler overkomen bij hun klanten als er meer kennis is over de combinatie tussen deklagen, samenstelling van het substraat en de feitelijke toepassing van het behandelde product. Wij vinden het belangrijk dat alle applicateurs hier deskundig en onafhankelijk over kunnen adviseren. Helaas gaat dit, door gebrek aan kennis, met enige regelmaat fout.

Vanaf september 2021 bieden we masterclasses aan waarbij drie hoofdonderwerpen aan bod komen: corrosieproblematiek, materiaalkunde en casussen uit de praktijk.

Sprekers: Arjan de Bruin (Manager Innovatie Vereniging ION) en Ralph Bot (Technisch Adviseur Vereniging ION)

Afsluiting met een samenvatting van onze 4 winstgevende tips 

Spreker: Milena Lo Bue (Opleidingscoördinator Vereniging ION)

Wil je deze digitale bijeenkomst bijwonen? Meld je dan aan!

Je kunt de bijeenkomst bijwonen via onze link (volgt na aanmelding). Wij nodigen jullie graag uit om actief vragen te stellen tijdens de verschillende onderwerpen.  

Aanmelden:

Aanmelden kan door een e-mail te sturen aan henraat@vereniging-ion.nl met uw naam en bedrijfsnaam.

Wij zien je graag tijdens onze themamiddag op dinsdag 29 juni 2021!