Omwille van de samenwerking tussen CETS (Non profit-organisation European Committee for Surface Finishing) en Eurometaux (de beslissende stem in de EU van producenten en recyclers van non-ferrometalen), kan Eurometaux voor specifieke agendapunten met beperkingen een (enkele) technisch ondersteunende expert uitnodigen. 

 

Aangezien het hoofdonderwerp galvanotoepassingen is, kan CETS een technisch expert aanwijzen voor de RAC (gericht op blootstelling) en één voor de SEAC (op alternatieven en/of sociaaleconomische aspecten) die we vervolgens kunnen registreren door een kort CV, motivatiebrief en een ondertekende verklaring van vertrouwelijkheid door te sturen. Voorafgaand aan de vergadering, zodra Eurometaux enige informatie beschikbaar heeft, wil Eurometaux graag een telefoontje/vergadering organiseren met de expert om uit te leggen hoe de vergadering zal verlopen, wat verwacht wordt en hoe bemiddeld wordt. Kennis over de essentie van PFAS-verbindingen in galvano-processen of mogelijke zoektocht/resultaten naar haalbare vervangers is wenselijk.

 

Aangezien ION actief lid is van CETS, kan ION ook een expert uit haar leden voordragen. Heeft u interesse, neem dan uiterlijk vrijdag 17/5 contact op met Jan Willem Beun via beun@vereniging-ion.nl.