Werk je met poeders of natlakken waarin (di-)isocyanaten zitten, produceer je deze of verwerk je deze als afvalverwerker? Dan is het van vitaal belang dat je je werknemers goed informeert over de risico's die aan (di-)isocyanaten verbonden zijn. (Di-)isocyanaten kunnen ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken als ze niet op de juiste manier worden gebruikt, en er niet op de juiste manier mee wordt omgegaan. Om ervoor te zorgen dat je werknemers veilig werken met deze stoffen, is het belangrijk om op de werkplek posters op te hangen die de juiste procedures en veiligheidsmaatregelen benadrukken. Dit natuurlijk naast het volgen van de verplichte training (LET OP! Deadline voor afronden van de verplichte training is 24 augustus 2023*).

De gratis posters die te downloaden zijn op safeusediisocyanates.eu zijn een uitstekend hulpmiddel om de aandacht van je werknemers te vestigen op de juiste procedures en veiligheidsmaatregelen bij het werken met (di-)isocyanaten. Door deze posters op strategische locaties op te hangen, zoals in de buurt van de werkplekken waar (di-)isocyanaten worden gebruikt, kunnen werknemers snel en gemakkelijk toegang krijgen tot deze informatie.

Bovendien laat het ophangen van deze posters zien dat je als werkgever geeft om de gezondheid en veiligheid van je werknemers. Het toont aan dat je bereid bent te investeren in de juiste training en voorzieningen om een veilige werkomgeving te creƫren. Dit draagt bij aan een positieve werkcultuur waarin veiligheid en gezondheid centraal staan.

Kortom, het ophangen van de gratis posters die te downloaden zijn op safeusediisocyanates.eu is een eenvoudige en effectieve manier om de veiligheid van je werknemers te bevorderen bij het werken met (di-)isocyanaten. Het toont aan dat je geeft om de gezondheid en veiligheid van je werknemers en draagt bij aan een positieve werkcultuur waarin veiligheid op de eerste plaats komt.

Posters in het Nederlands: https://www.safeusediisocyanates.eu/images/Posters/Poster_NL.pdf

Posters in andere talen: https://www.safeusediisocyanates.eu/posters

*De verplichte training kan onder andere klassikaal gevolgd worden bij:

Kader Opleidingen: 
https://www.aabgroep.nl/veiligheid/veilig-werken/veilig-werken-met-diisocyanaten

Door te vermelden dat je lid bent van Vereniging ION krijg je 10% korting op de prijs van de training. 

Een training in jouw bedrijf? Dat valt ook onder de mogelijkheden. Stuur dan een e-mail naar academy@kader.nl