Begin november 2016 heeft het eerste persoonscertificeringstraject voor vijftien metalliseerders plaatsgevonden. Door de overstap van elektrisch draadspuiten naar autogeendraadspuiten moest de hele ploeg voor aanvang van een groot project worden gecertificeerd.
 
Samen met specialisten van Vereniging Thermisch Spuiten (VTS) heeft Vereniging ION het cursusmateriaal opgezet, waarmee deze meteen ook goed aansluit op de doelstellingen van de Opleidingscommissie Metaal Conservering (OCM). De voornaamste processen die worden behandeld zij het autogeen- of elektrisch spuiten van zink, aluminium of zink/aluminium.
 
De inhoud van deze cursus is op basis van de ISO 14918, “Approval testing of thermal sprayers”, bepaald. En de persoonscertificering wordt getoetst conform de ISO 17024 “Conformiteitsbeoordeling”.
 
Naast de eisen uit de ISO normen wordt er aandacht besteed aan het verhogen van de efficiëntie en de zorg voor milieu en veiligheid.
 
Het doel van de persoonscertificering is het objectief vaststellen van de vakbekwaamheid van de metaalconserveerder waarmee de opdrachtgevers een betere waarborg krijgen op de geleverde kwaliteit van het coatingproces.
 
Meer informatie? Kijk dan even hier of neem dan even contact met ons op!