Ben jij degene die ons team komt versterken met jouw kwaliteiten? Verbinder, samenwerken, proactief en flexibel. Zijn onder andere deze vaardigheden op jouw lijf geschreven? En heb je affiniteit met oppervlaktetechnieken, metaal en/of techniek? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wat bieden wij jou? Uitdaging, afwisseling en ... Lees snel hieronder verder.
 


Ben jij onze nieuwe relatiemanager? 
Ben jij sterk in het opbouwen en onderhouden van relaties? Vind je het leuk om op pad te gaan naar onze (potentiële) leden in de oppervlaktebehandelende industrie? Degene die met daadkracht en een flinke dosis communicatie- en organisatietalent onze leden bij de branchevereniging ION betrekt, informeert en verbindt? Kortom, wil jij in onze oppervlaktebehandelende industrie het verschil maken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Wat ga je doen als relatiemanager? 
Je bent een verbinder pur sang. Je hebt een actieve rol in het contact naar en tussen al onze leden én potentiële leden door heel Nederland. Je vindt het leuk om onze leden te bezoeken, wensen en behoeften op te halen, en het netwerk te verbinden en te betrekken bij actuele thema's en onderlinge kennisdeling. Je beoordeelt hoe we onze leden vanuit onze vereniging het beste kunnen ondersteunen of adviseren, bijvoorbeeld op het gebied van opleidingen of met technisch advies. Onze specifieke branche-opleidingen weet je bij onze (potentiële) leden overtuigend onder de aandacht te brengen. je bent daarin ondernemend, en denkt commercieel. Het CRM-systeem houd je actueel. 

Je bent communicatief sterk. Wat je 'uit het veld' hebt opgehaald, weet je om te zetten naar nieuws voor de social media (LinkedIn, blog en vlog) en andere communicatiekanalen, zoals ons vakblad OT of digitale nieuwsbrieven.

Jouw organisatietalent zet je in door netwerkbijeenkomsten te organiseren waar leden, overheden en andere instanties elkaar kunnen ontmoeten en kennis kunnen delen.

Binnen de vereniging en ons team is er veel mogelijk. Je krijgt de kans je eigen rol en functie verder vorm en inhoud te geven. Belangrijk is dat je enthousiast bent voor ons vakgebied, en dat goed over het voetlicht weet te brengen naar onze (potentiële) leden. We zijn gek op dingen proberen, leren en successen vieren. Zie jij dat ook zitten? Join our team!

Wie zijn wij?
Wij zijn Vereniging Industrieel Oppervlaktebehandelend Nederland (ION), dé branchevereniging voor iedereen die actief is in de oppervlaktebehandelende industrie. Voor onze leden organiseren wij onder andere branche specifieke opleidingen, evenementen en congressen, zorgen wij voor technische belangenbehartiging en ondersteuning, stimuleren wij innovaties, genereren we informatie en bieden wij gelegenheid tot netwerken. De vereniging wordt gestuurd door het bestuur, dat een goede afspiegeling vormt van leden uit de industrie. Jij maakt als relatiemanager deel uit van een klein en enthousiast team van 6 mensen. Hoewel je een ambulante rol hebt, verwachten we dat je gemiddeld 1 dag per week op kantoor aanwezig bent voor communicatie en binding met het team. 

Wat bieden wij?

 • Een zeer afwisselende en uitdagende functie, met mogelijkheden deze functie verder vorm en inhoud te geven;
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vaste aanstelling;
 • Een dienstverband van 32-40 uur in de week;
 • Een marktconform salaris o.b.v. cao Metaal en Techniek;
 • Ons kantoor is in Nieuwegein, er zijn mogelijkheden tot thuiswerken;
 • Laptop en telefoon- en reiskostenvergoeding; een auto van de zaak is bespreekbaar;

En jij?

 • Je bent een vlotte man/vrouw met minimaal MBO+ werk- en denkniveau
 • Je hebt bij voorkeur affiniteit met (oppervlakte)techniek
 • Je hebt minimaal 2 jaar relevante werkervaring op het gebied van sales en/of relatiemanagement
 • Je hebt uitstekende communicatieve en commerciële vaardigheden
 • Je weet relaties te verbinden, kunt goed luisteren en organiseren
 • Je hebt gevoel voor humor en een collegiale instelling
 • Je hebt een goede beheersing (mondeling en schriftelijk) van de Nederlandse en Engelse taal, en weet goed om te gaan met moderne software (CRM, Outlook, Word, Excel, PowerPoint) en social media;
 • Je bent in het bezit van rijbewijs B.

Ben je nieuwsgiering geworden?

Stuur dan een korte motivatie en recent CV onder vermelding van ‘sollicitatie relatiemanager’ naar info@vereniging-ion.nl, graag voor 29 november a.s.

Je hoort dan zo spoedig mogelijk van ons, uiterlijk 1 december. We verwachten op 13 of 15 december gesprekken te voeren. We verzoeken je om daarmee alvast rekening te houden in de agenda.

Foto: Designed by Freepik