Technocladding B.V. wint de VOM Borghardt Award 2010

De VOM Borghardt Award 2010 is gewonnen door Technocladding B.V. uit Lelystad. Volgens de jury voldeed Technocladding B.V. het beste aan de criteria: innovatie, impact (waarde) voor de industie, technische uitvoerbaarheid en duurzaamheid.

De heer Enno Deubel, directeur Technocladding B.V., ontving de VOM Borghardt Award uit de handen van de voorzitter van de VOM, de heer Philippe Dupont.

Technocladding B.V. presenteerde een innovatie die het mogelijk maakt de technologie van het laser oplassen op grote oppervlakken kosten effectief toe te passen. Deze aanpak maakt het mogelijk met hoge precisie een grote variƫteit aan coatings aan te brengen die de producteigenschappen (standtijd onder zware mechanische, abrasieve en corrosieve belasting) aanzienlijk verbeteren, terwijl met name de nadelen van galvanische processen worden vermeden. De technische uitdagingen zijn fenomenaal en liggen bijvoorbeeld op het gebied van reproduceerbaar laser pulsen en positionering. Hierbij is men erin geslaagd voor grote werkstukken (tot 20 meter) tegelijkertijd een hoge nauwkeurigheid als reproduceerbaarheid te realiseren. Dat het proces in de praktijk werkt en positief door de markt wordt opgepakt wordt onderbouwd door plannen om de productiecapaciteit in 2011 verder uit te breiden.

Technocladding B.V., onderdeel van Technochroom B.V., is het resultaat van een samenwerking van oppervlaktebehandeling specialisten in combinatie met vooraanstaande Europese kenniscentra.