VOM Borghardt Award naar Steur Industrial Coating

Durf, visie en lef leiden tot ongekend resultaat

Als je als bedrijf de omzet binnen korte tijd met 50% ziet teruglopen kun je twee dingen doen: terugtrekken of aanvallen, vluchten of vechten, snijden of investeren. Het vereist visie en lef om de tweede optie te kiezen. Steur Industrial Coating heeft dat gedaan en daarmee de VOM Borghardt Award gewonnen. Deze is uitgereikt tijdens de opening van de Surface, dé vakbeurs voor oppervlaktetechniek, die in oktober gehouden werd in de Brabanthallen in Den Bosch.

Steur Industrial Coating is in 2009 opgericht naast de zusterbedrijven Steur Autoschade en Steur Truck Coating. Omdat de omzet van die laatste sterk terug liep wilde Steur zich ook op machines en machinedelen gaan focussen en dat gebeurt binnen Industrial Coating. Daar worden hoofdzakelijk hoogwerkers gecoat die moeten voldoen aan US normen en de eisen van klanten uit Europa, het Midden Oosten, Afrika en Rusland.

Steur heeft daar niet alleen een hele nieuwe procedure voor opgesteld, maar aangetoond aan alle voorwaarden en kwaliteitseisen te kunnen voldoen waardoor ze als certified supplier werden aangesteld. Er is een nieuwe hal gebouwd en nieuwe installaties geplaatst. Daar is het echter niet bij gebleven. Alle bedrijfsprocessen zijn kritisch bekeken en waar mogelijk is gekozen voor maatschappelijk verantwoorde middelen en werkwijzen, meer efficiënte inrichting van de processen, betere apparatuur en een logistiek handigere indeling. Met dat alles is significant aan verf en energie bespaard, hetgeen onderstreept wordt door instanties als AgentschapNL. Bovendien is de omzet en het resultaat toegenomen en zijn er 25 mensen aangenomen.

De jury van de VOM Borghardt Award schreef in haar rapport dat dit een voorbeeld is van proactief, innovatief en creatief ondernemerschap. Daarnaast geeft zij aan dat hiermee is aangetoond dat er in deze moeilijke tijden toch kansen te creëren zijn door ze te zien, te evalueren en op verantwoorde wijze te investeren.